Food Truck Festival TREK: Nieuw festival op Lucas Bolwerk met alleen maar mobiele keukentjes | De Utrechtse Internet Courant Food Truck Festival TREK: Nieuw festival op Lucas Bolwerk met alleen maar mobiele keukentjes | De Utrechtse Internet Courant

Food Truck Festival TREK: Nieuw festival op Lucas Bolwerk met alleen maar mobiele keukentjes

Food Truck Festival TREK: Nieuw festival op Lucas Bolwerk met alleen maar mobiele keukentjes

Er is al een behoorlijk aantal festivals in Utrecht, maar er komt er nog eentje bij! Alle mobiele keukentjes van het land zijn opgeroepen om naar het Food Truck Festival TREK te komen dat tijdens het Pinksterweekend (vrijdag 6 t/m maandag 9 juni) plaatsvindt op het Lucas Bolwerk. Het festival staat in het teken van eten, drinken en vermaak en er zal geen vaste kraam te vinden zijn.

“Keukens uit het hele land zullen komen binnenrijden. Dit zijn keukens die normaal op festivals staan, ze zijn altijd mobiel. Het is dus niet zo dat Karel V er staat met een mobiel restaurantje”, legt initiatiefnemer Emile Faulborn uit. “Je moet dan denken aan een bakfiets met een barbecue, een omgebouwde Volkswagen, een ‘soepbus’, een caravan waar cakejes en gebakjes verkocht worden.”

Op het bourgondische festival is een grote diversiviteit van eten: er zal vis, vlees en vegetarisch eten te krijgen zijn. “Vis wordt ter plekke gerookt, er wordt een Zuid-Afrikaanse stoof gemaakt, en er komt een enorme barbecue waar plaats is voor 350 hamburgers”, vertelt Faulborn.

Ook het vermaak is divers. Faulborn: “Het festival is eigenlijk een mix van mobiele keukentjes, live muziek én kleinkunst.” En ook dat is mobiel: de dj zal vanaf een tractor draaien. “Via facebook gaan we langzaam meer onthullen”, vervolgt Faulborn. “Het festival wordt in ieder geval verrassend, anders dan andere festivals.”

5 Reacties

Reageren
  1. rita

    meer VERhullen?? ONT-, lijkt me…

  2. Maaike

    En wanneer gaat dit plaats vinden? 🙂

  3. Bart

    Leuk hoor, ben benieuwd!
    Mosselfestival ook al op Lucasbolwerk, begint een trend te worden 🙂

  4. Diederik

    In Brabant noemen ze dat gewoon een braderie. #festivalmoe

  5. RobDoes

    Rita, lees het nu eens goed. Wat staat er nu ont- of verhullen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).