Dichtgeplankte woning op Kanaalweg 57 gekraakt | De Utrechtse Internet Courant Dichtgeplankte woning op Kanaalweg 57 gekraakt | De Utrechtse Internet Courant

Dichtgeplankte woning op Kanaalweg 57 gekraakt

Dichtgeplankte woning op Kanaalweg 57 gekraakt

Afgelopen week is de dichtgeplankte woning op Kanaalweg 57 gekraakt. Toen twee woningen drie jaar geleden begonnen te verzakken door werkzaamheden aan de naastgelegen brug, werden de huurders voor hun veiligheid ontruimd.

De woningen zijn met een stalen constructie gestut. Een van de twee woningen werd antikraak gezet en de andere werd dichtgeplankt. Omdat er nog niets was gebeurd met de panden, besloot een groep krakers de woning te bezetten. “De kraak verliep voorspoedig, de politie vond het allemaal wel best. De dag erna stond de Mitros voor de deur. Ze kwamen ons uiteraard vertellen dat ze ons weg wilden hebben. De woning zou op instorten staan. Ze overhandigden ons een brief waarin om onze namen gevraagd wordt om ons te dagvaarden”, meldt het platform IndyMedia.

Het kraakpand op de Kanaalweg - Foto: IndyMedia
Het kraakpand op de Kanaalweg – Foto: IndyMedia

2 Reacties

Reageren
  1. Van Pimpelen

    … ik sympathiseer. Mitros had eerder het onzalige plan opgevat Boekhoven (hoek Breedstraat-Wijde Begijnestraat) te slopen teneinde de (huur-) opbrengst per vierkante nanometer te verhogen; gelukkig afgeketst en zijn nu druk aan het renoveren, al heeft dat wat overleg gekost…

  2. Kim Roetert

    Inderdaad: Mitros stond snel voor de deur. Niet om onze belangen te verdedigen, maar om de krakers te vragen om omwille van hun eigen veiligheid de woning te verlaten.
    De woning staat leeg omdat deze onbewoonbaar en niet veilig is. Er is kans dat er iets instort in de woning. We hopen er dus ook op dat de krakers een andere, veilige plek kiezen, en we duimen dat er geen gevaarlijke dingen gebeuren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).