Spoorwegmuseum opent De Vuurproef | De Utrechtse Internet Courant Spoorwegmuseum opent De Vuurproef | De Utrechtse Internet Courant

Spoorwegmuseum opent De Vuurproef

Spoorwegmuseum opent De Vuurproef

Met een spetterende show van theatergroep Tuckers Connexion opende Het Spoorwegmuseum gisteren de nieuwe museumattractie De Vuurproef. De Vuurproef neemt de bezoeker mee op een virtuele reis door bijna twee eeuwen treingeschiedenis, een ‘belevenis’ die tegelijkertijd leerzaam en spannend is. Vanaf vandaag is De Vuurproef open voor publiek. 

De Vuurproef is, net als de andere attracties van Het Spoorwegmuseum, een echte belevenis. Daarbij is gekozen om film, decors en ‘special effects’ te gebruiken als belangrijkste middel om het verhaal over te brengen. Museummedewerkers zijn er voor naar de Verenigde Staten gegaan om inspiratie op te doen. Sinds de heropening van het geheel vernieuwde Spoorwegmuseum in 2005 staat ‘beleving’ voor de bezoeker centraal. De Vuurproef is een aanvulling op de al bestaande belevingswerelden van Het Spoorwegmuseum en moet deze gaan overtreffen. Directeur Paul van Vlijmen: ‘Met De Vuurproef gaan we weer een stapje verder, het is de volgende fase in beleving. Het verhaal dat in De Vuurproef wordt verteld, gaat over de rol van de trein in de geschiedenis. De trein heeft de wereld ingrijpend veranderd. Door de komst van de trein konden mensen makkelijker grote afstanden afleggen en werd de wereld een stuk kleiner. De eerste machinist zou je kunnen vergelijken met de astronaut van nu. Dat is wat we willen vertellen.’ Rutger Hauer treedt op als verteller, hij neemt de bezoeker mee langs de spoorhistorie. Daarbij wordt hij geassisteerd door actrice Nhung Dam.

Het Spoorwegmuseum heeft voor de nieuwe attractie niet nieuw gebouwd. De Vuurproef is gehuisvest in een gebouw op het buitenterrein van het museum waar voorheen de ‘Holland Railshow’ gevestigd was. Sinds de heropening in 2005 hebben is dit gebouw bewaard voor een nieuwe bestemming. Bij de bouw werkte Het Spoorwegmuseum samen met Kloosterboer Decor, Illuster Productions en ontwerper Jaap Verburg. Het museum maakt de nieuwe attractie op voorhand graag een beetje spannend door te stellen dat De Vuurproef geschikt is voor iedereen ouder dan 7 jaar die zich 12 voelt!. Uit de opening van De Vuurproef gisteren is al gebleken dat daarmee geen valse verwachtingen zijn gewekt.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).